Activiteiten 2015

21 november 2015, 14.00 - 16.00 uur:

Boekpresentatie Peter Ramaekers: Kunst & Mythen - als brug naar onszelf en onze schaduwkant

Dialoog-sessie  over het thema ‘Oorlog en vrede – buiten en in onszelf’.
Aanmelden via heide.fischer@lifelining.eu; entree 10 Euro p.p.

Wat is een ‘dialoog’?
Een dialoog is een zelforganiserend proces (er is geen leiding, er zijn geen afspraken vooraf). Het is typisch een “open-mind” communicatie, als het ware een ‘collectieve gedachtendans’ – iedereen komt aan het woord. Waarbij we gezamenlijk ontdekken hoe het ‘kan zijn’. Het is collectief van elkaar leren waarbij je je eigen waarden en vooroordelen herkent en los kan laten. Daardoor wordt de wijsheid van iedereen en worden de inzichten van alle anderen vrijgemaakt.
Over het thema
We gaan het actuele thema “Oorlog en vrede – buiten en in onszelf” samen verkennen. Waarbij er van wordt uitgegaan dat de mening en ervaring van de ander een verrijking is voor jou. Onze dialoog-deskundige begeleider zal Peter Ramaekers zijn.

Over de spreker
Peter Ramaekers
 is generalist, scheikundige, filosoof. Hij is initiatiefnemer van ALIVE, http://www.alive-dialogue.org/een groep, die de open dialoog als leadership-instrument wil bevorderen, hij is actief in Nudge (bewust consumeren en leven) en in Weert-Energie.

Daarnaast schrijft hij boeken over praktische spiritualiteit. Zijn eerste boek verscheen onder de titel ‘Unconditioned Awareness’. Zijn tweede boek ‘Zien met de ogen van God’ gaat over het herkennen van je eigen ‘goddelijkheid’. Hij heeft in oktober 2014 een boekpresentatie gehouden in het Kerkje. Een kort toelichtingsfilmpje vind je op https://www.youtube.com/watch?v=9fCXF2qJsT4

Op http://www.dialoogopleiding.nl vind je meer informatie over ‘de dialoog’ en het verschil met ‘de discussie’ of ‘het debat’.

 

Activiteiten van februari tot  1 november  2015:

1 november 2015, 11.00 - 17.00 uur

Een kaars opsteken is in vele verschillende tradities een heilige handeling. Het betekent meer dan woorden kunnen uiten. Het is een eeuwenoud gebruik dat mensen in gewijde plaatsen kaarsjes aansteken.
Met een kaars wordt kracht, hoop, hulp en liefde gestuurd naar diegenen die het nodig hebben.

Organisatie door Evelien Wink.
Evelien Wink, is kunstenares. Vanaf het ogenblik dat ze een potlood vast kon houden heeft ze getekend en geschilderd. Sinds 1978 exposeert ze regelmatig. De meeste zaken heeft zij zichzelf eigen gemaakt, via stillevens, landschappen en portretten tot zij een eigen stijl  ontwikkelde. Meer: www.evelienwink.nl

 

25 oktober 2015; 9:30 - 11:30 uur
Stilte en Dialoog door Mine Stemkens
Aanmelding niet nodig, entrée: vrijwillige bijdrage
Organisatie: Ellen Pijpers, e-mail: ellen@pijpers.com

Stilte ontstaat als er harmonie is.
Dialoog zoekt naar waarheid, daar waar binnen en buiten zich tot elkaar verhoudt.

In de vroege ochtend, in de mooie verstilde ruimte van het kerkje in Stevensweert, gaan we in dialoog. Met de intentie van openheid, van luisteren en spreken vanuit het hart ontmoeten we elkaar in een nieuwe ruimte van waardering, respect en verwondering. Binnen en buiten gaan zich tot elkaar verhouden….en creëren waarheid.Het is in die harmonie waarin de stilte zich toont.

Mine Stemkens is dichteres (woordkunstenaar) en initiatiefnemer van performances met muziek, dans, beeld  en andere kunsten. Ze is bestuurslid van ‘Maastricht in Dialoog’.

Meer  www.minestemkens.nl en www.maastrichtindialoog.nl op https://www.youtube.com/watch?v=ahqD7YYO-8I en http://lifelining.eu/2013/11/dag-van-de-stilte-stilteviering-in-het-kerkje-in-stevensweert/

 

 

23 September 2015, 19:30 – 21:00 uur
Lezing: "Bijna Dood Ervaring" door mevrouw Els de Vos
Aanmelden bij 
heide.fischer@lifelining.eu; Entree 5 Euro

De laatste tijd wordt er steeds meer aandacht besteed aan bijna doodervaringen (BDE) en de impact die dit heeft op het verdere leven. Een op 25 mensen krijgt te maken met een BDE in zijn leven. Het kan gebeuren bij een levensbedreigend lichamelijk lijden maar ook tijdens bv een depressie, meditatie of bijna ongeluk. Meestal betreft het mooie ervaringen. Echter ook angstaanjagende ervaringen komen voor, ook wel negatieve bijna doodervaringen genoemd.

Hierna verandert er veel in het leven van de persoon die een BDE meemaakt. Men heeft vaak heimwee naar de mooie plek waar men geweest is, zeker als je weer in een gehavend lijf met alle pijn van dien terecht komt. In de omgeving wordt de ervaring vaak afgedaan als hallucinatie, van de narcose etc. Dit terwijl de BDE voor de BDE-er echter dan echt is. Dat mensen uit de omgeving niet willen luisteren en het gebeuren bagatelliseren leidt vaak tot eenzaamheid en depressies.

Na de BDE is men totaal niet meer bang voor de dood. Ook worden wereldse zaken veel minder belangrijk en wordt men spiritueler en soms zelfs paranormaal gevoelig. Dit leidt nogal eens tot verwijdering in de relatie en echtscheiding, volgens de literatuur zelfs in de helft van de gevallen.
De BDE is geen ziektebeeld, maar een zeer bijzondere levensveranderende ervaring die wel kan leiden tot psychische problemen. Desgewenst kan ik de BDE-er in contact brengen met lotgenoten. En kan er bij gebleken belangstelling een gespreksgroep starten.

Over de spreker
Els de Vos is psychiater en heeft bijna-doodervaarders in haar naaste omgeving. En zij werkt dagelijks met mensen die een BDE hebben gehad. Meer info: www.devospsychiater.nl

 

14 juni 2015, 14.00 – 16.00 uur

Workshop ‘Maaskeien en Sjamanisme’
Aanmelden via heide.fischer@lifelining.eu; Entree 10 Euro p.p.

De workshop ‘Maaskeien en Sjamanisme’ biedt een kennismaking met de kaders van  het Sjamanisme (de leer van de toegang naar onze onbewuste binnenwerelden) alsmede een aantal concrete praktische oefeningen uit de Sjamanistische traditie die je tijdens de workshop zelf op hun bruikbaarheid kunt onderzoeken.

Achtergrond
De Amerikaanse antropoloog Dr. Michael Harner ontdekte dat -hoewel dat op het eerste gezicht niet zo opvalt- Sjamanen over de hele wereld een universele 'toolbox' gebruiken om hun cliënten verder te helpen.  Hij noemde dit ‘Core Shamanism’.

Han Stouten  heeft een achtergrond in het onderwijs. Na een carrière in de media, in de telecom en in de ICT werkte hij o.m. als Project Management trainer-coach bij Philips, ASML en DAF trucks. Parallel hieraan heeft hij zich verdiept in diverse vormen van massage en -meer recentelijk- in kernsjamanisme.

Heide Fischer heeft bedrijfskunde gestudeerd en daarna diverse managementposities bekleed. In 2011 begon zij met het maken van videofilms waarin steeds mensen, cultuur en de verbinding met de natuur in het middelpunt staan. Meer info: www.lifelining.eu

Heide is NLP master-practitioner en heeft zich verdiept in o.m. Qi Gong, Human Design System, Familieopstellingen en kernsjamanisme.

31 mei 2014, 14.00 – 15. 00 uur
Duo Delicanto  - zang en piano
Aanmelden via 
heide.fischer@lifelining.eu  ; Entree , 10 Euro p.p.

Duo Delicanto
Duo Delicanto is een duo met zang en piano dat gevormd wordt door Tessa Kokkelkoren en Jo Heusschen. Zij verzorgen optredens bij verschillende gelegenheden met goed in het gehoor liggende muziek. Solo’s voor piano worden afgewisseld met zangstukken.

Over Tessa Kokkelkoren
De Heerlense sopraan Tessa Kokkelkoren (36) is op 7 jarige leeftijd begonnen met haar zangcarrière in kinderkoor “de Freedom Singers. Naast haar solocarrière zingt Tessa bij een aantal topkoren. Genoemd mogen worden het ‘Showkoor Nouveau Visage’  en het ‘Vocaal Ensemble Kerkrade’. Dit koor van uitsluitend geschoolde vrouwenstemmen is onlangs op 21-06-2014 vierde geworden bij het Nederlands Koren Festival (NKF).

Over Jo Heusschen
Jo Heusschen (53 jaar) is geboren en getogen in Cadier en Keer. Hij heeft aan het conservatorium van Maastricht Schoolmuziek gestudeerd en aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel heeft hij zijn trompetstudies voltooid. Sinds 1994 componeert hij muziek. Inmiddels heeft hij meerdere CD’s gemaakt en worden zijn composities regelmatig uitgevoerd door andere musici en diverse orkesten en ensembles.

Duo Delicanto heeft in 2014 al een keer opgetreden in het Protestants Kerkje in Stevensweert. Bekijk hier een korte impressie: https://www.youtube.com/watch?v=zSGZDecqvgY

28 februari 2015; 09:30 – 17.00 uur
Dagworkshop ‘Loslaten’
Aanmelden via vanderlaak@flock-systemischeleiderschap.nl of info@mankind-vision.com
Entree 125 Euro p.p. + 35 Euro lunch, koffie, thee

‘Als je los laat, heb je twee handen vrij!’  Loesje

Goede voornemens zijn er niet alleen voor wanneer het jaar opnieuw begint. Iedereen heeft ze en wacht op het juiste moment om ermee aan de slag te gaan. Maar vaak blijft het bij voornemens en komt er in de praktijk weinig van terecht.

Het momentum waarop we wachten komt maar niet, we worden opgeslokt door to-do-lijsten en een druk sociaal leven. En we houden vast aan dingen of mensen die we om welke reden dan ook niet los durven laten. En dat terwijl we heel goed weten dat ze ons belemmeren om onze goede voornemens werkelijkheid te laten worden.

In deze workshop leer je op eenvoudige wijze los te laten wat je belemmert en ruimte te creëren voor wat je graag zou willen. Privé en/of zakelijk. We maken gebruiken van Flow, release technieken, Zen en systemisch werk.

Saskia van der Laak
Saskia van der Laak is Meester in de Rechten en heeft een Master in Management en Organisatie. Daarnaast heeft Saskia zich bekwaamd in Creative Problem Solving en Systeemopstellingen.  Ze heeft gewerkt als Management Consultant, Business Innovation-Developer, Projectleider bij het LWV (Limburgse Werkgeversverband) en is lid van de Raad van Commissarissen van een 3-tal organisaties.
In 2012 heeft ze FLOCK Systemisch Leiderschap opgericht omdat ze ervan overtuigd is, dat we voor een probleemoplossingen niet alleen een beroep op het rationele, maar ook op het intuïtieve moeten doen.