Concert 2 Roon Staal


Hieronymus Ede Hendrik Staal (Roon Staal) is een Nederlandse zanger, componist en acteur geboren op 6 maart 1980 te Hoorn. Zijn eerste 5 levensjaren groeit hij op in Noorwegen met zijn ouders, twee broers en twee zussen. Terug in Nederland gaat hij al vrij snel zingen bij het Michaëlskoor uit Oosterland en volgt hij pianolessen omdat hij graag zingt en er een piano in huize Staal staat. Op 11-jarige leeftijd komt de musical Les Misérables van Joop van den Ende producties op zijn pad en hierin vertolkt Roon, die ook acteren leuk lijkt te vinden, de rol van Gavroche. Meerdere (TV) optredens volgen in zijn kindertijd waaronder optredens met Johnny Kraaijkamp sr. in het Tuschinski theater en met Ruth Jacott zingt hij een duet uit de musical Oliver.

Tijdens zijn middelbare schooltijd op het VWO verzorgt Roon de muziek in een restaurant aan de zee in de kop van Noord-Holland totdat hij een record deal krijgt aangeboden in Hollywood. Er worden 5 songs opgenomen met 2 producers en onder meerdere optredens is ook het optreden van het Amerikaans volkslied voor 19.000 toeschouwers in Seattle. Een ander optreden in die periode is een solo-optreden in het voorprogramma van vriend en zanger Art Garfunkel. De twee trekken met elkaar op en de zanger uit New York, bekend van het legendarische duo Simon & Garfunkel, heeft het hoog op met de zangkunsten van zijn jongere artistieke zielsgenoot. Rond het jaar 2000 maakt Roon samen met zijn broer Roelf het nummer Help Me Through The Night. Het lied, geschreven door Roon’s oom Ede Staal, raakt veel mensen tot op de dag van vandaag en wordt zelfs een hit in het noorden van Nederland.
Dit album word in 2011 gevolgd door zijn tweede album The Vladivostok Concert, een live registratie van een concert aldaar. Voor zijn rol als Peter Koot in de musical Petticoat (een tour door de Nederlandse theaters) wordt Roon in datzelfde jaar genomineerd voor een musical award. In 2012 maakt hij zijn tweede studio album In The Silence Of Light en in de jaren hierna groeit het aantal concerten. Er volgen 3 CD’s: The Vladivostok Concert II, Stardust en In The Hearts Of The World en in 2016 wordt de speciale CD/LP package Meditations Of A Singer-Songwriter uitgegeven. In het seizoen 2017-2018 werkte Roon aan twee CD projecten: Promise en The Christmas Album. Deze twee albums zijn inmiddels uitgegeven en werden goed ontvangen. In 2018-2019 en 2019-2020 volgen steeds touren in  oktober, december, februari, april en juni en geeft Roon tussendoor concerten in Japan ter promotie van zijn nieuwe albums In Concert (2018) en Peace (2019).

Reserveren via de website van Roon Staal
Telefoon 06-3002 5992

Entree: € 17,50


Datum/Tijd
Date(s) - 25/09/2020
21:00 - 22:30

Locatie
Protestants Kerkje Stevensweert