Concert Vocaal Ensemble Resonanz en Ensemble Cabaletta


Dubbelconcert op zaterdag 2 november

Door Cabaletta en Resonanz in het Protestants Kerkje in Stevensweert.

Op zaterdag 2 november 2019 om 19.30 uur geeft het kamerkoor Cabaletta uit Venlo en het vocaal ensemble Resonanz uit Sittard een uniek gezamenlijk concert in het protestants kerkje in Stevensweert.

Op deze sfeervolle locatie uit de 17de eeuw worden stukken uit de 18de, 19de en 20ste eeuw ten gehore gebracht. Het is een mix van klassieke muziek (bijvoorbeeld een aantal korte Mozart-composities), hedendaagse songs en popmuziek (bijvoorbeeld van Krezip). Gezamenlijk zullen de twee koren een nummer zingen: “The long day closes” van A.Sullivan.

Het concert begint om 19.30 en zal ongeveer 90 minuten.

Dit is de eerste keer dat Cabaletta en Resonanz samen een concert verzorgen. Het is dus een unieke gelegenheid om twéé koren tijdens een optreden te kunnen bewonderen!

Kaarten kunnen gereserveerd worden via  Resonanz:
door een mail te sturen naar mailadres van het koor : resonanz@live.com en vergeet niet door online storting  op de rekening van het koor Resonanz NL28 ABNA 0480 4914 96

Slechts 60 plaatsen ter beschikking.

Programma

I – Vocaal Ensemble Resonanz

 1. Fr. Schubert, arr. G. Beckmann, Stille der Nacht, 1823
 2. Brahms, Abschiedslied, 1858
 3. W.A. Mozart, uit: 6 Noctures, Piu non trovano (KV 549), 1788
  Ecco quel fiero istante (KV 436), 1783
  Luci care, luci belle (KV 346), 1783
 4. J.Sibelius, Drommerna, 1917
 5. M. Lauridsen (Cut version, Marianne Willemsen), Sure on this shining night , 2006

II – Vocaal Ensemble Resonanz en Kamerkoor Cabaletta

 1. Sullivan, The long day closes, 1868

III – Kamerkoor Cabaletta

 1. O salutaris hostia, Giaochino Rossini, 1857
 2. Pater Noster, Albert de Klerk, 1975
 3. This Marriage, Eric Whitacre, 2004
 4. To music, Sir George Dyson
 5. Je ne l’ose dire, Pierre Certon
 6. Contrappunto bestiale alla mente, Adriano Banchieri, ca. 1597
 7. And so it goes, Billy Joel, 1983
 8. Nature Boy, Eden Ahbez
 9. You are the new day, John David

IV – Vocaal Ensemble Resonanz

 1. J. Mercer/H. Mancini, Moon River, 1961
 2. C. Porter arr. R. Wijffels, Ev’ry time we say goodbye, 1944
 3. C. Carter/J. Hudson arr. K. Shaw, Goodnight, it’s time to go, 1953
 4. J. Govaerts arr. M. Willems, Sweet Goodbyes, 2009
 5. Billy Joël, For the longest time, 1983

 

Informatie over de koren

Het ensemble Cabaletta

Cabaletta is de benaming van een gedeelte uit een muziekstuk, waarbij de solist enige ruimte wordt geboden voor improvisatie.

Cabaletta is een gemengd kamerkoor met Venlo als thuisbasis.  Het brengt een gevarieerd programma van zowel geestelijke als wereldlijke muziek waarbij vaak wordt gekozen voor wat weinig uitgevoerde muziek.. Regelmatig treedt het ensemble  in de regio Venlo voor het voetlicht, veelal in samenwerking met andere koren of instrumentale ensembles. In het verleden hebben we concerten verzorgd in de Madeleine en de St. Sulpice in Parijs.

Dirigent Irene Meeuvis
Irene  voltooide haar studie solozang, waaronder het vak ensemble-leiding, aan het conservatorium te Maastricht en zette haar studie voort door middel van privélessen . Zeheeft ze de leiding over enkele ensembles. Als zangpedagoge heeft ze een eigen lespraktijk in Waalre. Verder is Irene Meeuvis als solozangeres te horen tijdens concerten, besloten en openbare uitvoeringen zoals Maria v/s la Callas ,R. Strauss’ Ariadne auf Naxos; Suor Angelica van Puccini; Euridice in Orfeus .

 

Vocaal ensemble Resonanz

Vocaal ensemble Resonanz bestaat uit negen zangeressen en zes zangers onder de leiding van Marianne Willems.

Vanaf de beginjaren omvatte het repertoire nummers gespreid van de middeleeuwen tot in de 21ste eeuw :  madrigalen en pop, romantische liederen en hedendaags repertoire en dat op een eigenzinnige manier vaak opnieuw gearrangeerd door de toenmalige dirigent.. Door het gevarieerd programma schept Resonanz een sfeer van rust en bezinning, maar ook van opwinding en emotie, kortom een repertoire om van te genieten voor fijnproevers van muziek uit verschillende tijdperken uit de geschiedenis.

Dirigent : Marianne Willems
Zij volgde aan het Conservatorium van Maastricht de masteropleiding Schoolmuziek waar ze zanglessen volgde bij o.m. Peter Kokkelmans en directielessen bij Annie Jansen. Na het behalen van de master Schoolmuziek in 1987 vervolgde ze haar studie met de opleiding bachelor Koordirectie bij Jos Besselink. Deze opleiding sloot ze met goed gevolg af in 1990.

Marianne heeft een ruime ervaring als koordirigent en koorzangeres. Ze dirigeerde diverse koren: van kinderkoor, gemengd koor tot popkoor in de regio Zuid-Limburg. Verder zong ze jaren als sopraan bij het Limburgs Concertkoor.
Sinds september 2018 is ze dirigent van Vocaal Ensemble Resonanz en is ze als sopraan verbonden aan Kamerkoor Maastricht.


Datum/Tijd
Date(s) - 02/11/2019
19:30 - 21:00

Locatie
Protestants Kerkje Stevensweert