Kaarsenfeest


STEVENSWEERT: Jan van Steffeswertplein Stevensweert, Jan van Steffeswertplein 1, van: 19:00 tot 21:30, Kaarsenfeest, Toegang is gratis.

Tijdens het Kaarsenfeest branden vele honderden kaarsen achter de ramen van de prachtige panden aan het historische Jan van Steffeswertplein.
Deze traditie is gestart naar een voorbeeld van de stad Gouda. In combinatie met de muziek en zang in de Rooms Katholieke kerk, het Protestants kerkje, het Streekmuseum, de pastorie en het gemeenschapshuis aan het plein zorgt dit voor een unieke, intieme en romantische Kerstsfeer. Jaarlijks genieten honderden mensen onder het genot van een glaasje glühwein of chocolademelk van dit prachtige schouwspel. In het Trefcentrum is een levende kerststal te bezichtigen. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door diverse koren, ensembles en muziekgezelschappen die in en buiten de gebouwen aan het plein optreden. De Rooms Katholieke kerk en het Protestants kerkje zijn beide opengesteld. Ook hier vinden optredens plaats. Het streekmuseum Stevensweert-Ohé en Laak is die avond gratis te bezoeken.


Datum/Tijd
Date(s) - 14/12/2018
19:00 - 21:30

Locatie
Protestants Kerkje Stevensweert