Zanggroep Mes Amis Koningsbosch


Zanggroep Mes Amis uit Koningsbosch verblijdt de plaatselijke gemeenschap en vele anderen al sinds 1973 met haar muziek. De zanggroep bestaat uit 25 leden, verdeeld over vijf stemgroepen (sopranen, mezzo-sopranen, alten, tenoren en bassen) en een combo (keyboard en drums). 

Het repertoire is uitermate veelzijdig, met hedendaagse en klassiek getinte nummers, wereldlijke muziek en muziek uit films en musicals. Als echt Limburgs koor staat er voor speciale gelegenheden natuurlijk ook een aantal dialectnummers op het repertoire. In de kerstperiode brengt het koor sfeervolle advent- en kerstliederen ten gehore. 

Het koor zingt in diverse talen. Bij concerten wordt, behalve aan het muzikale aspect, veel aandacht besteed aan de visuele uitstraling van het koor. Elk nummer wordt voorzien van een aparte opstelling, aankleding en/of choreografie waardoor de sfeer van het nummer -van ingetogen tot spetterend- pas echt goed over de bühne komt. 

Naast concerten verzorgt Mes Amis ook regelmatig de muzikale omlijsting van Heilige missen, zowel in de eigen parochie als elders. Daarnaast is de zanggroep regelmatig te beluisteren bij speciale optredens in zorginstellingen, bij bedrijven of elders. Ook werkt het koor regelmatig samen met harmonieën en fanfares, om gezamenlijk het publiek te voorzien van een wervelende muzikale avond.

 


Datum/Tijd
Date(s) - 14/12/2018
19:30 - 20:00

Locatie
Protestants Kerkje Stevensweert