Vriendendag 2018

Ieder  jaar organiseert de Stichting Vrienden van het Protestants Kerkje in Stevensweert  een Vriendendag voor haar donateurs.

Met de Vriendendag wil het bestuur haar donateurs bedanken voor hun bijdragen aan het behoud van het Kerkje.

De traditionele jaarlijkse vriendendag werd dit jaar gehouden in café-restaurant De Maaspoort. Van deze horecagelegenheid hebben we enige tijd geen gebruik kunnen maken. Daarom waren we blij, dat de Maaspoort haar deuren weer heeft kunnen openen. Blij waren we ook met de ruime opkomst. Er moesten zelfs nog stoelen en tafeltjes worden bijgezet. De voorzitter Jan van Dijk heeft tekst en uitleg gegeven over de plannen voor de toekomst en heeft teruggeblikt op afgelopen jaar.

Het tweede deel vond plaats in het Kerkje. Gelukkig deed de verwarming het nog op tijd. Je kan wel een slimme meter hebben, maar als de gaskraan dicht staat kan je stoken wat je wil, maar warm wordt het niet. Dank aan de firma van Lier, die er achter kwam, dat je na het plaatsen van een nieuwe meter wel effe de kraan moet open zetten en moet testen op lekkages.
Loek Stultiëns was bereid gevonden om ons orgel te bespelen en hij deed dat met verve. Met een gezamenlijke zang werd de Vriendendag 2018 afgesloten. Het bestuur kijkt tevreden terug op deze dag en dankt iedereen voor de komst en de inspanningen om het Kerkje in goede staat te behouden voor de komende generaties.

Comments are closed.