Roon Staal in Stevensweert met Lente Tour (GEANNULEERD)


VERPLAATST NAAR 17-03-2023

Let the amazing vocal performance of Mr. Staal now carry you away” – Art Garfunkel
It’s his voice not least his songwriting ability that really shines throughout” – Gilbert ‘O Sullivan

Zanger en pianist Roon Staal tourt in maart en april 2022 door Nederland met zijn Lente Tour. De start is op 17 maart in Amsterdam en het laatste concert zal gegeven worden op 10 april in Baaium (Friesland).

Het concert in Stevensweert vindt plaats op donderdag 7 april a.s. in de Protestantse Kerk.. Aanvangstijd is 20.00 uur. De locatie is een half uur voor aanvang van het concert geopend.

Staal ontving onlangs zijn 9e filmfestivalprijs als Official Selection van de New York Independent Cinema Awards voor zijn muziekvideo ‘Dreamer’. Op een authentieke en ontspannen wijze brengt de singer-songwriter zijn repertoire ten gehore zonder glitter en glamour.

In 2000 coverde Roon Staal het nummer ‘Help Me Through The Night’ van zijn oom Ede. Een jaar later vraagt Art Garfunkel aan Staal om de openingsact te doen in Helsinki. In de podcast ‘Credo, het leven van Ede Staal’ van RTV Noord van 10 april 2021 vertelt Roon Staal over Art Garfunkel: ‘Een belangrijk iemand in mijn muziek- en persoonlijke leven’.

Roon Staal stond in verschillende musicals. Als 11-jarige jongen speelt hij de rol van Gavroche in de musical ‘Les Misérables’. In de rockopera ‘Tommy’ speelt hij de titelrol in 2002 met topmusici van het Koninklijke Luchtmacht Orkest. Met Henk Poort speelt Roon Staal in 2006 in de musical ‘Rembrandt’ en in de musical ‘Petticoat’ zijn Chantal Janzen, Hajo Bruins en Freek Bartels zijn medespelers in 2011.

Tijdens deze Lente Tour brengt Staal bekende covers ten gehore zoals ‘Bridge Over Troubled Water’ van Paul Simon en Art Garfunkel, ‘Sailing’ van Gavin Sutherland en ‘Help Me Through The Night’ van oom Ede. Ook eigen werken van Roon Staal zoals ‘The Garden Of Light’, ‘By Her Side’, ‘Morgen Komt Eraan’ en het tedere ‘You Turn My World Around’ komen voorbij tijdens het concert.

Roon Staal bereikt inmiddels een steeds groter publiek dankzij optredens in binnen- en buitenland zoals in Japan en Vladivostok en heeft inmiddels 15 albums uitgebracht. Publiek bij zijn concerten waardeert de intieme en kleinschalige concerten waarbij het interactie voelt met de singer-songwriter. Laat u raken door de prachtige tenorstem, mooie songteksten en harmonieuze pianoklanken tijdens een concert van Roon Staal.

Een concert voor iedereen die toe is aan een onvergetelijke ervaring aan het begin van een nieuwe lente, Alle informatie over de Lente Tour en het bestellen van kaarten kunt u vinden via www.roonstaal.com of 06-15403125.


Datum/Tijd
Date(s) - 07/04/2022
20:00 - 22:00