Slag om Stevensweert

Herbeleef 1633 in Stevensweert!

Datum: 16 en 17 september 
Locatie: Historische kern van Stevensweert

Stap in de tijdmachine en reis terug naar het bruisende jaar 1633! Dit weekend wordt Stevensweert omgetoverd tot een levendige Spaanse Vesting, waar oude ambachten en historische verhalen tot leven komen.

🔥 Beleef Oude Ambachten: Wandel door de kronkelende straatjes en ontmoet vakmannen en -vrouwen die eeuwenoude ambachten tot leven brengen. Laat je verwonderen door de smidse, mandenmaker en touwslager in actie.

🎭 Historische Karakters: Maak kennis met kleurrijke personages die je meenemen op een reis door de geschiedenis. Sta oog in oog met majestueuze roofvogels van de valkenier, laat je betoveren door de trucs van de dwalende magiër, of dans op de klanken van rondzwervende muzikanten.

🍔 Culinair Genot: Verwen je smaakpapillen met een duik in het verleden. Proef de geschiedenis tijdens het Historisch Banket of laat je culinair verwennen door De Timp, die speciaal voor dit evenement zijn menu een historisch tintje heeft gegeven. En natuurlijk, spoel het allemaal weg met een verfrissende Duvel 6.66!

🎭 Beleef Je Eigen Avontuur: Stap binnen in de tent van Vechel Ventures en laat je meeslepen in interactieve verhalen. Met Rick en zijn vertellers ontdek je een spannende wereld van avontuur en geschiedenis.

🧒 Kinderdorp: Voor de jongste tijdreizigers is er het Kinderdorp op Bastion Gelderland. Word een musketier of piekenier met Baroen, geniet van het Plansjet Poppentheater en laat je creativiteit de vrije loop bij schminken en spelletjes.

💥 Live Slagveld Demonstraties: Betreed het slagveld en aanschouw indrukwekkende demonstraties van musketiers, piekeniers en cavalerie artilleristen. Wen aan de oorverdovende knallen van musketten en kanonnen terwijl de troepen oefenen voor de grote slag.

🏕️ Historisch Kampement: Reis naar de 80-jarige oorlog in het Historisch Kampement. Ontdek de leefomstandigheden van soldaten en kampvolgers. Ruik de stoofpot en ervaar het dagelijks leven in dit bruisende dorpje uit het verleden.

Mis deze onvergetelijke tijdreis niet! Nodig je vrienden uit, deel dit bericht en laten we samen terugkeren naar de geschiedenis in Stevensweert.

Comments are closed.